Teste COVID-19 efectuate de liderul în domeniul analizelor medicale

Registrează-te acum!

Ai grijă de sănătatea ta

Înregistrare

Event Form - Înregistrare

Testul molecular Real Time PCR

Ce este testul PCR?

Testul PCR sau reacția în lanț a polimerazei stă la baza medicinei biologice moderne.

Procesul PCR creează milioane de replici ale unei piese de ADN într-o probă medicală, amplificând „vizibilitatea” acestuia și făcându-l mai ușor de analizat.

Testarea PCR a condus la progrese uriașe în diagnosticarea medicală, inclusiv în contextul coronavirusului.

Cum detectează testul PCR COVID-19?

Testele PCR determină dacă o persoană este infectată în prezent cu virusul SARS-CoV-2 (COVID-19) și, prin urmare, dacă este contagioasă pentru alții.

 Acest lucru este extrem de important pentru prevenirea transmiterii virusului. PCR detectează ARN (acidul ribonucleic) al coronavirusului spre deosebire de un test serologic (anticorp) pentru COVID-19, care detectează anticorpii umani.

Testul PCR poate detecta ARN-ul COVID-19 numai dacă individul este infectat activ. Totuși, testarea PCR permite diagnosticarea timpurie a COVID-19 – înainte ca organismul să producă un răspuns anticorp sau chiar înainte ca individul să prezinte simptome.

Cum se efectuează un test PCR COVID-19?

Un test PCR pentru coronavirus necesită un tampon nazal sau oral și o probă de salivă.

Întrebări & Răspunsuri

Pentru mai multe informații despre testarea PCR, vă rugăm să luați legătura cu medicii noștri.

Testare Serologica IgG

Ce este testul serologic (anticorpi) COVID-19?

Un test serologic COVID-19 detectează anticorpii umani SARS-CoV-2.

Anticorpii sunt proteinele produse de organism, pentru a recunoaște și combate infecțiile, inclusiv bacteriile și virușii.

Acest test determină dacă o persoană a fost vreodată infectată cu COVID-19 și, prin urmare, dacă poate avea un grad de imunitate potențială.

Serologia se referă la studiul anticorpilor, care cel mai frecvent sunt întâlniți în sânge.

Testarea serologică este o modalitate excelentă de a determina ce persoane au avut anterior infecție COVID-19 și, prin urmare, ar putea avea o anumită imunitate la reinfectare.

Un test serologic este diferit de un test PCR, care testează infecțiile actuale; puteți citi mai multe despre testarea PCR aici.

Care este procesul testului serologic COVID19?

Testele serologice COVID-19 implică prelevarea unei probe de sânge pentru a verifica anticorpii pentru coronavirus (SARS-CoV-2). Sângele este prelevat de obicei din una din vene. Această probă de sânge este ulterior testată și analizată de către medici în laboratorul medical.

Experiența de testare serologică Modus Vivendi

La Modus Vivendi, personalul devotat și atent vă asigură confortul și siguranța pe tot parcursul prelevării analizelor.

Respectăm toate aspectele necesare testării serologice și știm de ce aveți nevoie pentru a vă simți confortabil.

Ce se întâmplă în timpul unui test serologic COVID-19?

Rezultatele testului serologic COVID-19

Există 3 rezultate pe care le puteți primi după un test serologic COVID-19:

Iată ce înseamnă fiecare rezultat:

Întrebări & Răspunsuri

Pentru mai multe informații despre Testare Serologica IgG , vă rugăm să luați legătura cu medicii noștri.

Test Rapid Antigen

Ce reprezintă un test antigen COVID-19?

Un test antigen COVID-19 detectează proteinele coronavirusului din cavitatea bucală și gât și astfel determină dacă un pacient este infectat în prezent cu COVID-19.

Testul antigen face parte „prima linie de apărare” împotriva COVID-19, în special în cazul persoanelor care prezintă simptome COVID-19, deoarece este o procedură relativ simplă și rapidă care permite detectarea virusului SARS-CoV-2;

Obținerea rezultatului durează de obicei 15 minute.

Cu toate acestea, testul antigen este mai puțin precis decât cel PCR, deoarece este nevoie de o încărcătură virală mai mare pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 prin intermediului testului antigen.

Unele persoane aflate în stadiile incipiente sau târzii ale infecției pot, prin urmare, să dea un rezultat fals, deși acest lucru se întâmplă foarte rar.

Cum se prelevă proba pentru un test antigen COVID-19?

Testele antigen COVID-19 implică de obicei un tampon pentru nasul și gâtul pacientului (totuși, proba poate fi salivă sau sânge). Apoi proba este analizată, utilizând aceleași procese care stau la baza unui test de sarcină. Rezultatele sunt de obicei disponibile în decurs de 15-30 minute de la prelevarea probei, ceea ce înseamnă că pacientul poate primi rezultatul înainte de a pleca.

Testul antigen COVID-19

Considerăm testul PCR ca fiind „standardul de aur” pentru diagnosticarea infectării cu virusul COVID-19, datorită sensibilității și preciziei sale mai mari. Testarea PCR poate detecta virusul COVID-19 la persoanele care nu prezintă simptome sau semne.

Cu toate acestea, recunoaștem că există situații specifice în care beneficiile privind viteza și simplitatea testului antigen îl fac o opțiune atractivă; de exemplu, testarea în masă a școlarilor și a familiilor acestora sau testarea în ultimul moment înainte de călătorie.

Echipa Modus Vivendi lucrează cu multe companii, pentru a putea furniza programe de testare antigen personalizate la scară largă.

Contactați-ne dacă testarea antigen COVID-19 este necesară pentru compania dumneavoastră.

Nu sunteți siguri dacă testarea antigenului COVID-19 este potrivită pentru circumstanțele dumneavoastră? Noi vă ajutăm

La ce să vă așteptați de la testul antigen COVID-19 realizat în centrul de diagnostic Modus Vivendi:

Iată cum va avea loc prelevarea probei pentru efectuarea unui test antigen COVID-19:

Înțelegerea rezultatelor testului antigen COVID-19

Există 3 rezultate posibile pe care le puteți primi la efectuarea unui test antigen COVID-19:

Iată ce înseamnă fiecare rezultat:

Întrebări & Răspunsuri

Registrează-te acum!

Ai grijă de sănătatea ta

Înregistrare

Event Form

Atenție!

Din cauza situației excepționale cu privire la COVID-19, Centrul Medical de Diagnostic "Modus Vivendi" activează într-un regim special de muncă. Pentru detalii și programări, vă rugăm să ne telefonați la
(+373) 22 55-61-65.
Vă mulțumim!

Programează-te online

Vă rugăm să folosiți acest formular pentru a vă face o programare în centrul nostru. Toate câmpurile sunt obligatorii de a fi completate. Programările se pot efectua și telefonic la numărul (+373) 22 55-61-65. Datele cu caracter personal sunt confidențiale și se procesează cu consimțământul DVS exclusiv în scopul efectuării programărilor online.